Testaamme myös arvot. Ainakin omamme.

March 8, 2022

Viime aikoina yhä useampi organisaatio on joutunut pohtimaan erityisen tarkkaan omien toimiensa eettistä oikeutusta. Mihin suuntaan omaa tuotekehitystä tai valmistusta viedään, kenelle myydään tai hyväksytäänkö kaikki ostajaehdokkaat? Meillä tätä pohdintaa käytiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jolloin pohdimme osaamisemme myymistä puolustusteollisuudelle. Yrityksen johdon ja omistajien yhteisen harkinnan tuloksena päätimme tarjota samaa palvelua kaikille. Päädyimme siis puolueettomuuteen – kysyypä palveluamme minkämaalainen toimija tahansa, niin meidän puolueeton linja pitää. 
 
O tempora, o mores 
 
Oi aikoja, oi tapoja. Molemmat nimittäin ovat muuttuneet sitten vuoden 2007. Varsinkin viime vuosina olemme joutuneet pohtimaan vaikuttimiamme ja arvomaailmaamme enemmänkin. Puolueettomuuden vaaliminen ei ehkä toimikaan enää, kun maailma on entisestään monimutkaistunut ja tekemättä jättäminenkin voi olla valinta jonkun puolesta.
 
Puolustusteollisuuden ja siihen liittyvien tarvikkeiden toimintavarmuuden eteen tehty testaus ja tutkimus on osa turvallisuutta. Kun puhutaan henkilösuojauksesta, puhutaan äärimmäisessä tapauksessa ihmishengistä. Silloin toimintavarmuus ei saa pettää kriittisissäkään olosuhteissa millään osa-alueella. 
 
Eräs kriittinen painopistealue on viestintä. Kommunikaatiovälineiden on toimittava luotettavasti myös silloin, kun olosuhteiden vaihtelu ei tarkoita pelkästään sääolosuhteiden vaihtelua. Korvanappien on suoriuduttava urakastaan niin, että niitä käyttävä voi keskittyä viestin sisältöön, eikä tekniseen säätöön.
 
 
Arvokas työ on arvojen mukaista työtä
 
Luottamus lunastetaan toimintavarmuudella. Toimintavarmuus lunastetaan tutkimuksella ja testauksella. Siinä meidän panoksemme.
 
Arvojen miettimisestä on tullut kauaskantoisen visioinnin sijaan arjessa näkyvien ja tuntuvien toimien perusta. Ja vaikka arvomme ovatkin suhteellisen pysyviä, heijastuu arvojen myötäinen toiminta eri aikoina eri näköisenä. Turbulentissa maailmantilanteessa arvot ovat kuitenkin sitä ydintä, minkä ympärille oma toimintamalli tulisi kyetä sitomaan ja arjen valinnat ovat arvojen armoton testausympäristö. Arvopohdinta on tullut meille jäädäkseen.
 
<< Takaisin
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Myös seuraavat kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Building lasting value with acoustic insulation
October 26, 2021
Lue lisää
The value of sharing the stamp of approval
September 27, 2021
Lue lisää
Osaavaa ongelmanratkaisua
November 11, 2021
Lue lisää
3 ways to add more value to your test results
November 29, 2021
Lue lisää
Mistä asiakkaasi tietää tuotteesi aidon laadun?
October 20, 2021
Lue lisää
Orbiting around the sun
December 17, 2021
Lue lisää
Previous
Next

Anna tuotteellesi arvo – Ota yhteyttä