En se minä, vaan asiakas…

November 8, 2022

Dominoilmiö ei ole uusi keksintö. Tässä Hondan jo klassikoksi muodostuneessa mainoksessa on insinööri päässyt toteuttamaan itseään kuvaamalla ilmiön vähän erikoisemmilla palikoilla. No mitenkäs ne dominot meidän testausmaailmaamme kuuluvat? Olennaisemmin, kuin ehkä aluksi tullaan ajatelleeksi.

Usein meidän asiakkaamme saapuu visiitille kainalossaan nätisti viikattu nippu vaatimuksia ja standardeja. Hän on todennäköisesti saanut ne omalta asiakkaaltaan, joka on saanut ne omalta asiakkaaltaan, joka on saanut ne omalta asiakkaaltaan. Nämä asiakasketjut ovat eri mittaisia, joskus se kuuluisa loppuasiakas on meidänkin näköpiirissämme, joskus tarvitsemme kaukoputkea tai periskooppia nähdäksemme sinne saakka. Onneksi meillä on standardit ja osaaminen niiden hyödyntämiseen – niiden avulla testausten ja laadun vaatimustaso on selkeästi mitattavissa ja kaikkien hyödynnettävissä.

– Tällä kertaa tarve lähti asiakkaan kriittisen komponentin pintakäsittelyhaasteista, joiden varmentamiseksi tarvittiin Solarin palveluja ja poikkeuksellisen kiireellisellä aikataululla. Testasimme kahta eri tuotantomenetelmää ja halusimme varmistaa korroosiokestävyyden laadun molemmilla menetelmillä. Solarin suolasumutestaus saatiin järjestettyä asiakkaamme tarpeen mukaisesti todella nopeasti ja joustavasti. Normaalisti testiaikataulut eivät ole näin kriittisiä, mutta on hyvä, että meillä on yhteistyökumppani, joka pystyy tarvittaessa joustamaan tarpeemme mukaisesti, kertoo Solarin testauspalveluja käyttävä tuotantopäällikkö Mikko Vahtera Aurajoki Oy:stä.

Asiakkaan etu edellä

– Meille on ensiarvoisen tärkeää, että tekemämme pintakäsittelyt täyttävät asiakkaiden ja standardien määrittämät vaatimukset. On ollut selkeästi havaittavissa, että asiakkaiden vaatimukset tarkentuvat ja asiakkaat ovat entistä tietoisempia mm. standardien vaatimuksista. Tämän vuoksi tarve varmentaa pintakäsittelyjen toimivuus lisääntyy päivä päivältä, lisää Vahtera.

Asiakasketjun osasten avulla syntyvän lopputuotteen tai -palvelun halutaan varmistaa koostuvan vain vahvoista lenkeistä. Dominoilmiön laadun varmistamisella tähdätään toivottuun lopputulokseen eli tyytyväiseen asiakkaaseen.

– Asiakkaidemme liiketoiminta kasvaa ja kansainvälistyy. Haluamme olla asiakkaidemme mukana luomassa tätä kasvua ja kansainvälistymistä, mutta se ei onnistu ilman Solar Simulatorin kaltaisia yhteistyökumppaneita. Heidän palvelujensa avulla pystymme täyttämään asiakkaiden vaatimukset ja kehittämään palvelujamme vastaamaan asiakkaiden tarpeita, jatkaa Vahtera.

Näin mekin asian näemme. Tarjoamamme testauspalvelu on yksi olennainen pala siinä dominoketjussa, jonka päässä on tyytyväinen ihminen. Ellei jopa useampi.

<< Takaisin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Myös seuraavat kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Mistä asiakkaasi tietää tuotteesi aidon laadun?
October 20, 2021
Lue lisää
The value of sharing the stamp of approval
September 27, 2021
Lue lisää
Osaavaa ongelmanratkaisua
November 11, 2021
Lue lisää
Building lasting value with acoustic insulation
October 26, 2021
Lue lisää
Previous
Next

Anna tuotteellesi arvo – Ota yhteyttä