Megatrendit tiennäyttäjinä – kaiken takana on Jussi

January 3, 2023

Muistatteko laulun, missä koira puri kissaa, joka söi hiiren, joka möi mallaspussin? Kaikella tekemisellämme on seuraukset ja ketjureaktiot lähtevät liikkeelle joskus pienestäkin.

Sitra raportoi äsken uusimmista megatrendeistä ja lupasi samalla raporttinsa tuovan ymmärrystä yllätysten aikaan. Maailmassa tosiaan myllertää ja asiakkailtamme kysytään jatkuvaa ennakointia ja reagointia muuttuviin tilanteisiin. Sitran raportti jäsentää trendimaailmaa tunnistettavasti: luonnon kantokyky on uhattuna, hyvinvoinnin haasteet kasvavat, talouden perustat rakoilevat, demokratian kamppailu kovenee ja kilpailu digivallasta kiihtyy.

Ekologinen uusiutuminen

Kun luontoa säästävän kiertotalouden tuomat edut selkiytyvät, tulee yhä useammalle asiakkaallemme tarve testata uusia, raaka-aineiden käyttöä minimoivia tai kierrätettyjä materiaaleja. Ilmastonmuutoksen seurauksena ilmenevien sään ääri-ilmiöiden vaikutukset erilaisiin pintoihin, rakenteisiin ja materiaaleihin on myös otettava huomioon. Laadun vaaliminen on luonnon vaalimista.

Luottamuksen rakentaminen

Matka epäilyksestä luottamukseen käy usein avoimuuden kautta. Taloutemme nojaa keskinäiseen luottamukseen eli avoimuuden kasvattamiselle on vankat perusteet. Yhä tärkeämmäksi talouden pilariksi haluamme nostaa kilpailuedun. Kun yritys selvittää, mitä asiakas arvostaa, on lisäarvon luominen helpompaa.

Kun kilpailuetu vielä terästetään avoimesti omissa lähteissä tai verkkopalvelumme avulla julkaistavilla testaustuloksilla, saadaan aikaan läpinäkyvyyttä, joka lisää reiluutta, joka lisää luottamusta, joka lisää avoimuutta, joka lisää demokraattisuutta, joka lisää ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia, jonka rakensi Jussi, joka tässä tapauksessa olemme me kaikki.

Jos alkuperäinen Jussin tarina ei ole muistissa, löytyy se täältä Vesa-Matti Loirin tulkitsemana.

Yhdessä tekemällä ja samaan suuntaan katsomalla rakennamme kukin omalta osaltamme megaparempaa huomista. Sitran raportti osoittaa meille ongelmat mutta myös ratkaisut. Me olemme osa ratkaisua. Yhdessä toimimalla pysymme reiluuden ja luottamuksen talossa, jonka rakensi Jussi.

<< Takaisin

Facebook
Twitter
LinkedIn

More articles:

Mistä asiakkaasi tietää tuotteesi aidon laadun?
October 20, 2021
Read more
The value of sharing the stamp of approval
September 27, 2021
Read more
Osaavaa ongelmanratkaisua
November 11, 2021
Read more
Building lasting value with acoustic insulation
October 26, 2021
Read more
3 ways to add more value to your test results
November 29, 2021
Read more
Previous
Next

Give your product a value – Contact us