Ethän vain riisu asiakkaasi ostohousuja?

Kuvitellaanpa kuuma kesäpäivä ja kesälomalainen sandaaleissaan kävelyllä. Auringon porotus tuntuu erityisen kuumana jäätelökioskin kohdalla ja kas: lomalainen huomaa, että shortsit muuttuivat juuri jäätelonostohousuiksi. Kioskista löytyy klassinen rommirusinapallero ja vielä strösselit kaupan päälle, niin ostopäätös sinetöityy. Näin se ostaminen tapahtuu.
 
Kuvitellaanpa arkinen työmatka ja ihan eri ihminen. Hän huomaa punaisissa valoissa, että auton mittariin tulee kohta 100 000 kilometriä täyteen. Puhkeaa lievä autokuume, joka taluttaa ostajan netin ääreen. Hän valitsee autolleen sopivat kriteerit: merkin ja mallin, käyttöönottovuoden, käyttövoiman ja hinnan. Ja värin, tietysti. Sopivia löytyy muutamia, mutta yhdessä on vielä vetokoukku, ja se lopulta ratkaisee valinnan. Näin se ostaminen tapahtuu.
 
 
Ostaminen tapahtuu aika lailla samojen vaiheiden kautta, riippumatta siitä, kestääkö ostopäätöksen tekeminen viisi sekuntia vai viisi kuukautta tai onko ostettava tuote tai palvelu kynsilakka, rautatieaseman näyttötaulu tai vaikkapa kaivoskone. Kun ostovaiheet laitetaan peräkkäin, saadaan reitti, jota kutsutaan ostopoluksi. 
 
Ostopolkumallinnus on terminä vähän tylsän kuuloinen, mutta asiana lopulta aika helppo. Selvitämme, miten asiakkaamme asiakas ostaa, jotta näemme missä kohtaa tuotteen hyödyn konkreettisella esiintuomisella onkin asiakkaalle olennainen merkitys. Tämän kohdan esiinkaivelu on meidän ydinosaamistamme. Kun opimme tietämään, mikä asia asiakkaalle on kaikkein tärkeintä, pystymme suunnittelemaan testauksen niin, että voimme tarjoilla asiakkaalle oikean ja luotettavan, säänkestävyyteen tai toiminnallisuuteen liittyvän tiedon oikeaan aikaan. 
 
Testaustulos siis laitetaan palvelemaan asiakkaamme asiakkaan ostamista – tehdään hänen elämänsä helpommaksi, niin syntyy vähintään 3 x win -tilanne. 
 
Eivätkä ostohousut tipahda jalasta. 

<< Back

Facebook
Twitter
LinkedIn

More articles:

Mistä asiakkaasi tietää tuotteesi aidon laadun?
October 20, 2021
Read more
The value of sharing the stamp of approval
September 27, 2021
Read more
Osaavaa ongelmanratkaisua
November 11, 2021
Read more
Building lasting value with acoustic insulation
October 26, 2021
Read more
3 ways to add more value to your test results
November 29, 2021
Read more
Previous
Next

Give your product a value – Contact us