Tutkimus- ja testaustuloksista kilpailuetua

Mielikuvamarkkinoinnin tilalle totuusmarkkinointi

Kuluttajista aina vain suurempi osa on monella tavalla tiedostavia. He etsivät jopa itse aktiivisesti faktatietoja ostopäätöstensä tueksi. Tiedon lisäksi halutaan myös erilaisia todisteita siitä, että kaikki mitä kerrotaan on totta. Sama ilmiö on vahvana myös b-to-b liiketoiminnassa. Jos yrityksen väittämät osoittautuvat valheellisiksi, yrityksen brändi, liikevaihto, kate ja tulos kärsivät. Tuoreimmat julkiset esimerkit tulevat autoteollisuudesta.

Testaus- ja tutkimustulokset tukemaan vastuullisuustyötä ja kestävää kehitystä.

Yritykset voivat lisätä toimintansa läpinäkyvyyttä ja alkaa johtaa – mielikuvien rakentamisen sijaan – faktoihin perustuvaa totuusmarkkinointia. Netin keskustelupalstojen kirjoittajat ja muut hallitsemattomat kanavat voivat muutoin ohjata kuluttajia ja liikekumppaneita milloin mihinkin suuntaan.

SOSIFI kirjasto, tehokkaat työpajat ja oivalluttavat koulutukset

Tarjoamme työkaluja mm. myynnin nopeuttamiseksi, oivalluttavia koulutuksia mm. markkinoinnin ja tuotekehityksen yhteispeliin sekä työpajoja mm. asiakkaidenne ostopolun mallintamiseen ja yrityksesi kilpailuedun kirkastamiseen ja rakentamiseen.

Ota yhteyttä tästä

Konseptimme pähkinänkuoressa

1) Tuo avoimesti näkyville mahdollisimman paljon tietoa, tutkimus- ja testaustuloksia.

2) Arvio mitkä tiedot ja tulokset ovat asiakkaallesi merkityksellisiä hänen tehdässään ostopäätöstä. Puhu ja viesti niistä.

3) Hanki mahdolliset puuttuvat tiedot, joita asiakkaasi kaipaavat

4) Pidä huoli, että oma organisaatiosi on tilanteen tasalla ja mukautuu asiakkaittesi muuttuviin tarpeisiin

 

Läpinäkyvyys perustuu todelliseen tietoon

Olemme laajentaneet oman ajattelumme 4P mallista 4T malliin (Transformation, Transparency, Truth, Trust), johon esimerkiksi Diane Martin (markkinoinnin professori, Aalto yliopisto) on viitannut. Malli muodostaa käsityksen siitä miten liiketoiminta ja kulttuuri kohtaavat tulevaisuudessa. Keskeisimmiksi tekijöiksi muodostuvat läpinäkyvyys ja totuus. Malli on oiva käytännön työkalu strategisessa markkinoinnissa.

Muuttuva toimintaympäristö

”Tiedonkulku on nykyään nopeaa, ja maailma avoin ja läpinäkyvä monessa asiassa. Mitään tuotevirheitä ei voi piilotella ja hyssytellä, ettei vaan kukaan huomaisi. Kaikki huomataan, kaikki tulee julki”
Hannu Suokivi, YLE 17.6.2019

”Käytännön tasolla strateginen markkinointiosaaminen on arvon löytämistä, arvon tuottamista ja arvon viestimistä – ja edelleen arvon lunastamista”
Markku Vierula, Markkinointi&Mainonta 24.1.2017

”Markkinointi on piste, jossa bisnes ja kulttuuri kohtaavat. Se tulee koko ajan tietoisemmaksi maapalloa kohtaavista ongelmista, joten bisneksen pitää muuttua sen mukana”
Diane Martin, professori, Kauppalehti 11.3.2013

”Nopeasta tiedonkulusta on seurannut läpinäkyvyyden vaade. Ihmiset ovat nähneet epäoikeudenmukaisuuden ja riiston, ja se on synnyttänyt luottamuspulan”. Hän uskoo, että juuri nyt on valtava kysyntä luottamukselle. (LOHAS-kouluttaja = Lifestyles of Health and Sustainablility)
Jaana Haapala, Ekonomi-lehti 01/2013

 

Ota yhteyttä tästä